Блог Люди Поради Що вiдвiдати

Пиво Хайнекен та копиця сіна

Молодий та дуже амбіційний Герард Хайнекен вирішив придбати збиткову броварню ‘De Hooiberg’. Ця назва перекладається як “Копиця сіна”. 16 грудня 1863 року Герард придбав  її у співвласників за 48 тисяч гульденів (еквівалент майже 1,3 мільйона євро). Це вдвічі дешевше, ніж вони колись заплатили.

Герард вдихнув нове життя у маленьку будівлю у самому центрі міста. Саме він став першим в Амстердамі, хто запустив новий метод виробництва пива. Основою методу став контроль всіх етапів виробництва за допомогою лабораторних аналізів. Хайнекен зміг забезпечити стабільну якість своєї продукції. Завдяки цьому пиво Хайнекен стало легше зберігати та експортувати.

Через кілька років пивоварня переїхала до нової величезної будівлі (там де зараз знаходиться музей Хайнекен), але в старій пивоварні продовжили розливати пиво у пляшки та відкрили пивну. Заклад швидко став популярним і відомим далеко за межами Амстердаму. І не лише своїм пивом, а й відмінним біфштексом.

Інтер’єр пивного бару був прикрашений плиткою фабрики Делфтського фаянсу та оздоблений натуральним деревом. Цей автентичний інтер’єр повністю зберігся до наших часів.

Записуйте адресу пивного бару: De Blauwe Parade (Nieuwezijds Voorburgwal 178), та завітайте за нагоди.

Сьогодні пиво Хайнекен відоме у всьому світі. Ця компанія вже давно стала великою імперією та є другою у світі за об’ємами виробництва. Після початку повномасштабного вторгнення в Україну 24.02.22 компанія Хайнекен оголосила про вихід з рос. ринку та у 2023 році повністю пішла, втративши 300 млн. євро.