Блог Історія Поради Що вiдвiдати

Старовинне містечко Аудеватер

На півдні провінції Утрехт є невелике місто Oudewater (Аудеватер). Воно мало відоме за межами країни, хоча й старіше за Амстердам. За час існування міста тут відбулось багато цікавого та незвичайного.

Аудеватер

Так, у 2014 році цьому місту виповнилось сімсот п’ятдесят років. Звісно, місцеві мешканці забажали відзначити таку круглу дату по особливому. До такої урочистої дати організовані різноманітні заходи та виставки. Одна з них була присвячена важливому фламандському художнику Gerard David (Герарду Давід), який народився в Oudewater, але з часом переїхав у Брюгге, де й завоював шалену популярність.

Ну й що ж тут такого особливого?

Річ в тому, що ця виставка була розташована просто неба по всьому місту. Так, на ній були виставлені якісні фотокопії, але це не завадило ними насолоджуватись. З самого початку планувалось, що через декілька місяців усі двадцять шість робіт демонтують зі стін будинків, але цього не сталось і досі! Ніхто з організаторів не очікував, що виставка буде мати таку шалену популярність, як серед місцевих мешканців, так і серед гостей. Влада міста вирішила піти на зустріч поціновувачам мистецтва та надала розпорядження залишити репродукції висіти там де й висіли. Там вони знаходяться й досі. Знайти та побачити усі репродукції — чим не ідея для квесту, який можна провести як вдвох, так і великою групою, поділившись на команди? А ще такі розваги дуже люблять діти.

Сьогодні можна з упевненістю сказати, що ця виставка стала однією з візитівок міста.

Але це не єдине чим може похвалитись мальовниче містечко Аудеватер. До історій цього міста я ще повернусь.