Поради Чим зайнятись з дітьми

Чим зайнятись з дітьми у Гаазі?

Вибір місць в Гаазі, які можна відвідати з дітьми, насправді величезний. Склала для вас ТОП-8 найцікавіших з них. 

1️. Музей Mauritshuis (Plein 29) – це художній музей картин Золотої доби (17 століття). Вхід дітям віком до 18 років безплатний! Крім того, для дітей в музеї постійно проводять різноманітні заходи. Для них створені кімната творчості та квести по музею.

музей Маурітсхаус, гід Гаага, гід музей Маурітсхаус, екскурсія музей мистецтва
Музей Mauritshuis

2️. Museum de Gevangenpoort (Buitenhof 33) – музей середньовічної в’язниці. Тут можна дізнатися, за що заарештовували людей у Середні віки, як проходив суд і які виносили вироки. Побачити засоби катування та камери, де знаходились в’язні.

екскурсія Ряйксмузей, екскурсія музей ван Гога
Музей середньовічної в’язниці (фото з інтернету)

3️. Kunstmuseum (Stadhouderslaan 41) – музей сучасного мистецтва. Дітям віком до 18 років вхід безоплатний. Є англомовний квест для дітей за музейною колекцією. Їх Wonderkamers (кімната чудес) була створена спеціально для дітей. В ній діти знайомляться з мистецтвом, виконуючи різні завдання.

українськомовна екскурсія музей Амстердам, гід в Ряйксмузеї, Гаага з дітьми
Музей сучасного мистецтва

4️. Поруч знаходиться Het Museon (Stadhouderslaan 37) – науково-популярний музей про етнографію, історію, археологію, біологію, техніку. Цей музей в першу чергу розрахований на дітей. А ще вони постійно оновлюють програму дитячих заходів. Актуальну програму можна знайти на сайті музею.

гід Амстердам, екскурсія музей ван Гога
Het Museon, фото з інтернету

5️. Het Louwman Museum (Leidsestraatweg 57) – музей автомобілів. Буде цікавий навіть тим, хто не цікавиться машинами від слова “зовсім”. Їх колекція нараховує 275 автівок. Найстаріший екземпляр 1885 року випуску. Дітям до 5 років вхід в музей вільний.

музей автомобілів, гід Нідерланди, українськомовний гід Голландія, гаага з дітьми
Музей автомобілів, фото з сайта музею

6️. Madurodam (George Maduroplein 1) – це музей Королівства Нідерланди в мініатюрі. Тут можна побачити всі головні пам’ятки країни, пограти в начальника шлюзів та капітана, постріляти з гармат та багато чого іншого.

7️. Tourist Tram – туристичний трамвай 1950 року випуску. Ходить тільки у вихідні та свята (не весь рік) з центру до пляжу в Scheveningen (Схевенінген). В трамваї є аудіо тур різними мовами, української поки що немає. Поїздка триває 57 хвилин. Квиток діє весь день, а це означає, що можна виходити з нього хоч на кожній зупинці.

алея скульптур, гід Нідерланди, гід Гаага, Гаага з дітьми
Парк скульптур на набережній моря

8️. На березі в Scheveningen знаходиться чудовий океанаріум SEA LIFE Scheveningen (Strandweg 13). А поряд з ним фантастичний парк скульптур, які нікого не залишають байдужими. Вхід в парк скульптур вільний для усіх охочих.

океанаріум Гаага, гід Гаага, підводний світ
Океанаріум