Готовi маршрути Поради

Готовий маршрут по Делфту

Делфт – неймовірно затишне місто, де немає натовпу туристів, а ще він дуже фотогенічний.

Що подивитись в Делфті, витративши на це усього пару годин? Готовий маршрут стане в пригоді. Виходимо з залізничного вокзалу, переходимо дорогу з трамвайними коліями та йдемо вглиб міста. Перший канал – це Oude Delft. Саме тут і розпочинається наш маршрут по місту.

Повертаємо ліворуч та дивуємось мальовничому виду на Стару церкву (Oude kerk). Придивіться уважно і ви помітите, що вежа церкви нахилена. У Нідерландах з вежами це трапляється. Найкращий вид для вашого фото на мості Nieuwestraat.

Делфт що подивитись, Стара церква міста, Пізанська вежа
Стара церква

Ліворуч кафе Stads koffyhuis. Вже років 20 утримує титул закладу, де подають найсмачніші бутерброди в Делфті. Навпроти нього, через канал, стоїть будинок сиріт для дівчаток, заснований ще наприкінці 16 століття.

Зліва від мосту Nieuwestraat – рожевий будинок. Найменший будинок міста та найдорожчий у перерахунку на 1 квадратний метр.

Делфт що подивитись Найменший будинок

Йдемо далі. Ліворуч готична будівля – будинок начальника дамб, а ще він володів виключним правом продажу хмелю в місті.

що подивитись, начальник дамб, українськомовні екскурсії в Делфті
Будинок начальника дамб

Дійшовши до Старої церкви, заходимо в арку музею Prinsenhof. Цей комплекс був побудований як жіночий монастир Святої Агати на початку 15 століття. Потім тут мешкав батько нідерландської нації – Вільєм Оранський і тут же він був вбитий.

Делфт що подивитись, Прінсенхоф
Prinsenhof

Повертаємось через ту саму арку назад. Переходимо міст, йдемо вздовж церкви та каналі Nieuwe Delft повертаємо праворуч. Відразу на розі буде пивоварня Delfts Brouwhuis. У підвалі можна побачити залишки підвалу броварні 13 століття. 

Ідемо по Hippolytusbuurt і на наступному мосту переходимо до Рибних рядів. Тут торгують свіжою рибою вже декілька століть поспіль. Якість товару відмінна, можна сміливо купувати, наприклад, бутерброд з оселедцем. Поруч з Рибними рядами, за рогом, стоять М’ясні ряди.

Розвертаємось спиною та проходимо через провулок вздовж червоних будинків та виходимо до Ратуші. Саме делфтська Ратуша вважається найкрасивішою ратушею країни. За нею площа Ринок (Markt). Споконвіку тут проходять базари та ярмарки.

що подивитись у Делфті, Ратуша, Нідерланди гід
Ратуша

Навпроти неї – Нова церква (можна піднятися на вежу, як і на вежу Старої церкви). Ліворуч від неї знаходяться фаянсові майстерні. Проходимо вздовж та йдемо на вулицю Vlamingstraat. Будинок 42 – це місце з картини Яна Вермеєра “Вуличка”.

  • Нова Церква, гід Делфт
  • українськомовний гід Делфт

Повертаємося назад у напрямку площі. На вулиці Voldersgracht заходимо до центру Вермеєра, де можна більше дізнатися про нього та його творчість.

 що подивитись у Делфті, Вермеєр, екскурсія Нідерланди
центр Вермеєра

Далі йдемо до Ратуші, за нею біля каналу стоїть Вагова. Краще розглядати її стоячи біля каналу. Пройшовши по Botermarkt, де колись продавали вершкове масло, знов виходимо на Oude Delft. Звідци до залізничного вокзалу усього 10 хвилин пішки. Подивитись в Делфті можна набагато більше, але для першого знайомства вже достатньо.

що подивитись у Делфті
Botermarkt