Блог Природа

Незвичні мешканці Нідерландів

Це може здатись чимось неймовірним та неправдоподібним, але в Нідерландах мешкають довгохвості зелені папуги.

– Ну, звісно, в когось в будинку вони мешкають! – впевнено скажете ви. 
Так, і це також. Але мова йде саме про диких папуг, які мешкають на вулицях та в парках країни.

папуги з Лейдена.
Папуги з Лейдена

Перші довгохвості папуги з’явились десь в середині 60-х років минулого століття. Місцеві розповідають байку про те, як один іноземний студент привіз з собою двох зелених папуг зі своєї країни, щоб йому було не так сумно мешкати поодаль від своєї батьківщини. Спочатку все було добре, але одного дня, з якихось причин, він вирішив випустити їх на волю.

На диво, птахи змогли дуже добре адаптуватись до місцевого клімату. Проживаючи у великих містах, вони доволі легко знаходили собі їжу. В таких умовах їх кількість почала стрімко зростати. З часом їх також внесли в реєстр пташок Королівства Нідерланди та почали відстежувати популяцію.

Папуги в Амстердамі
Папуги в Амстердамі

На сьогодні в Нідерландах нараховується більше ніж дванадцять тисяч довгохвостих папуг.  Наприклад, в Амстердамі мешкає приблизно чотири тисячі, а в Гаазі — три тисячі триста. У столиці Нідерландів їх можна побачити у різних куточках міста, але найкраща локація де їх навіть не доведеться шукати – це парк Вондела (Vondelpark). Він знаходиться у самому центрі міста.