Блог Природа Чим зайнятись з дітьми

Мальовничі озера

Це не Україна, хоча дуже й дуже схоже.
Це не Швеція, Австрія чи Польща.
Це ще один маловідомий куточок Нідерландів.

Здавалось б, така маленька країна, а вміщує в собі так багато. Як таке можливо? На світлинах озеро Het Reindersmeer, яке знаходиться на півночі провінції Лімбург. Цю красу створила не природа, а було це так.

В шістдесяті роки минулого століття поруч з річкою Маас було розпочато промислове добування піску для виготовлення бетону. Вже в дев’яності роки роботи були зупинені. Ще під час добувних робіт піскові кар’єри почали дуже швидко заповнюватись водою. Так на їх місці утворились справжнісінькі озера. У 1999 році озера були приєднані до національного парку дюн De Maasduinen.

З того часу ця частина парку стала улюбленим місцем відпочинку не тільки місцевих жителів північної частини провінції Лімбург, а й навіть сусідніх Німеччини та Бельгії! Та й воно не дивно, адже це справжня природна краса. Насправді озер тут декілька, але тільки в озері Het Reindersmeer вода має такий дивовижний колір.

Крім цього, місцева влада вирішила не руйнувати шлюз, по якому колись ходили баржі з піском, а просто перекрити його та зробити цікавим для відвідувачів. Так, тут з’явилось кафе з терасою та дивовижним краєвидом. А трохи пізніше появився пішохідний міст внизу шлюзу.

Для родин з дітьми теж є чим зайнятись, адже тут є не тільки центр з інформацією про флору та фауну парку, але ще й гарні ігрові майданчики, паром через озеро, оглядові майданчики тощо!