Блог Історія

Китайський квартал в Амстердамі

Десь у 1920 році у Нідерланди почали приїжджати перші китайці. Більшість з них оселилась в великих містах, таких як Амстердам, але й багато хто з них обрали маленькі містечка та навіть села у будь-яких куточках країни.

Саме тому на 20 роки минулого століття прийшовся бум китайської кухні. Китайці відкривали ресторани, де годували нідерландців новою та незнайомою для них їжею. Звісно, не кожен міг собі дозволити відвідувати ресторани в ті часи, тому для багатьох це був показник заможності та статусу.

"бум китайської кухні у Нідерландах"

Велика кількість китайців оселилась в одній з найстаріших частин Амстердаму на вулиці Zeedijk (Зейдяйк). Не тому що це був престижний район, навпаки він був найкримінальніший у місті. Але там було дві переваги: найдешевше житло та два кроки до гавані.

З часом популярність китайських ресторанів у місті знизилась, але казати про те, що їх найкращі часи позаду, теж не можна. Вже у наші часи Китайський квартал в Амстердамі перетворився на туристичне місце, яке охоче відвідують тисячі туристів щодня.