Архітектура Блог

Точна копія Нідерландів

Наскільки треба бути закоханим в далеку країну, щоб побудувати у себе вдома її точну копію? Не всієї країни звісно, а найвидатніших пам’яток архітектури.

Yoshikuni Kamichika
Yoshikuni Kamichika

У 1979 році японець Yoshikuni Kamichika вперше побував у Європі. Одна з країн, яку він відвідав, були Нідерланди. Він закохався в архітектурну та природну красу країни настільки, що вирішив відтворити найвідоміші пам’ятки в себе на батьківщині. У нього це був вже не перший амбіційний план.

Незабаром після повернення в Японію, йому вдалось отримати ділянку землі у передмісті Нагасакі. Там він створив невеликий парк Oranda-mura (голландське село). Вже в 1992 році цей парк був суттєво розширений та отримав нову назву “нідерландський парк Huis Ten Bosch”.

  • Точна копія Нідерландів
  • Міська сцена

В парку побудовані точні копії відомих будівель, а щоб підсилити ефект справжності – цеглу замовляли з Нідерландів. Тільки одних каналів там прорили аж шість кілометрів. А ще посадили 400 тисяч дерев та 300 тисяч квітів. Велосипеди, які знаходяться там усюди, були привезені теж з Нідерландів. Навіть назви вулиць там написані двома мовами: нідерландською та японською. Власник хотів добитись найбільшої схожості зі справжніми Нідерландами. І, як на мене, вийшло дуже схоже.

  • Точна копія Нідерландів
  • Точна копія Нідерландів

Yoshikuni Kamichika хотів не просто відтворити частинки деяких інших країн у себе вдома, але й ще наблизити таку далеку, але і таку бажану, Європу для своїх краян. В парку також працює декілька музеїв, адже японці дуже люблять нідерландських митців. Особливо Яна Вермеєра та Вінсента ван Гога. Також в парку є різноманітні атракціони, театр опери та балету, світлові шоу, готелі та ресторани. Навіть кролиця няйнчьє, про яку є стаття на сайті, теж має своє представництво в парку.

Точна копія Нідерландів

На вежу, що скопійована з утрехтської вежі Дом, також можна піднятись та подивитись на всю цю красу з висоти пташиного польоту. Або сісти на кораблик, щоб прогулятись по каналах.

Будинок тен бош Японія, Сасебо

Відео (англійською) про парк розваг Huis Ten Bosch в Японії

Більш детальну інформацію про вартість квитків та як дістатись, можна знайти за посиланням: 

https://www.japan-guide.com/e/e4477.html