Амстердам Екскурсії Музеї

Рембрандт та його творчість


Рембрандт ван Ряйн – найвідоміший художник у світі. Його роботи змушують затамувати подих та забути про все, що відбувається навкруги. Неперевершена техніка малювання заворожує кожного. Її й досі вивчають та намагаються копіювати.

Ряйксмузей, Рембрандт
Нічна варта, Рембрандт, 1642, Rijksmuseum, Амстердам

Рембрандт ван Ряйн народився в родині млинаря у нідерландському місті Лейден. З дитинства йому подобалось малювати та вже тоді мріяв присвятити усе своє життя мистецтву. У Лейдені бере перші уроки з малювання. Пізніше, вже у дорослому віці, поїхав в Амстердам, щоб вчитись малюванню у найкращого вчителя – Пітера Ластмана. Після повернення у рідне місто, разом зі своїм другом Яном Лівенсом відкрили своє власне ательє з гарним краєвидом на канал. Там вони багато працювали та відточували свої навички, інколи позуючи один одному та мріючи про найзаможніших клієнтів.

Ряйксмузей, Рембрандт
Автопортрет у юному віці, Рембрандт, 1628, Rijksmuseum, Амстердам

Це бажання стимулювало Рембрандта до переїзду в Амстердам – головне торговельне місто та порт Європи у ті часи. Саме тут мешкали найзаможніші нідерландці. Рембрандт мріяв, щоб вони стали його клієнтами.

В Амстердамі Рембрандту вдалось отримати таку бажану популярність, а разом з нею і найбагатших замовників. Тут він також зустрів свою кохану дружину Саскью і в них народився хлопчик Тітус. На жаль, менш ніж за рік Саскья помирає. Популярність Рембрандта також почала спадати.

Rembrandt, Portrait of Saskia van Uylenburgh, Рембрандт, Саскья
Портрет Саскії ван Юленбюрг, Рембрандт, 1633, Rijksmuseum, Амстердам

Не дивлячись на усі випробування долі, Рембрандт продовжував багато працювати та покращувати свою техніку до кінця свого життя.

Сьогодні Ряйксмузей володіє багатою колекцією картин Рембрандта: від його ранніх робіт і до робіт останніх років життя. Ми побачимо як змінювалась його техніка малювання, як вміло він вправлявся з технікою chiaroscuro та що нового приніс у живопис.

На картинах він зображував своїх замовників, рідних та, звісно, себе самого. Сьогодні ми можемо побачити як виглядали ці люди та дізнатись про їх долю.  В залі робіт Рембрандта ми побачимо не тільки його картини, а й роботи його друга та вчителя. Гарна можливість порівняти техніки, знайти відмінності та схожості. А ще побачимо деякі роботи його найкращих учнів.


 Вартість: 
- за групу від 1 до 6 людей € 120, 
- за групу від 7 до 10 людей € 150, 
- за групу від 11 до 15 людей € 180.
Діти до 8 років - безкоштовно.
Тривалість екскурсії - 1,5-2 години.
У вартість не входить вартість вхідного квитка в Rijksmuseum.