Амстердам Екскурсії

А звідки в Нідерландах гроші?

Судноплавство та вміння будувати кораблі стали ключовими для стрімкого розвитку економіки Нідерландів у 15-17ст. Безпеку торгових шляхів забезпечував військово-морський флот. Вороги та країни-сусіди заздрили такому економічному розвитку та мріяли зайняти місце Нідерландів.

Наявності військового флоту не достатньо для безпеки країни, торгових шляхів та кораблів. Треба мати ще й гарного адмірала. У ті часи в Нідерландах було багато талановитих адміралів, але найкращій – це Михіел де Ряутер.  Про нього й досі знімають фільми, пишуть книжки та дисертації. Чим він так відрізняється? – це головне питання цієї екскурсії.

Michiel_de_Ruyter, Ferdenand Bol
Фердінанд Бол, “Портрет Міхіеля де Ряутер”, 1667

Ми розпочнемо екскурсію біля будинку, де він мешкав. Це місце він обрав невипадково, адже саме тут було зручно тримати все під контролем. Виробництво кораблів, наповнення складів, офіси Адміралтейства та торговельної компанії – все це знаходилось за два кроки від будинку. Ми пройдемось вулицями, якими ходив Михіел де Ряутер. Заглянемо на вулиці, де мешкали моряки у перерві між рейсами та дізнаємось як проводили вільний час.

На початку 17ст. у Нідерландах була започаткована VOC, Голландська Ост-Індійська компанія – перша міжнародна компанія у світі. Сьогодні вона відома тим, що привозила спеції з Азії до Європи. Але чи спеції привели країну до багатства та заможності? Нідерландці знали як побудувати торговельні відносини на Заході та Сході, вміли побачити потреби та знайти підхід. Це стало запорукою успіху VOC.

Компанія привозила до Європи також невідомі м’які та тонкі тканини, вироби прикладного мистецтва та товари для побуту. Це сьогодні ми не уявляємо своє життя без цих речей, а тоді вони були чимось фантастичним та дуже бажаним.

Про це все ми поговоримо під час прогулянки, а також про людей, які це все започаткували та внесли свій внесок у розвиток країни та світу.


 Вартість: 
- за групу від 1 до 6 людей € 120, 
- за групу від 7 до 10 людей € 150, 
- за групу від 11 до 15 людей € 180. ⠀
Тривалість екскурсії - 2-2,5 години. За цей час ми проходимо приблизно 4 км у зручному для вас темпі.
У вартість не входить сплата їжі та напоїв