Гаага Екскурсії

Таємниці Гааги

Гаага – одне з найвідоміших міст у Нідерландах. Перше, що спадає на думку – це Міжнародний суд та Палац Миру, проте у місцевих зовсім інші асоціації. Які саме? – це ми й будемо з’ясовувати на екскурсії по найстарішій частині міста.

екскурсія церква

Колись, дуже-дуже давно, на цьому місці росли фантастичні ліси. Граф Голландії обожнював полювання і наказав побудувати мисливський будиночок. З часом поруч також почали оселятись майстри, шинкарі та церковні діячі. Поселення розросталось, а мисливський будиночок перетворився на графську резиденцію з надійним муром та брамами, захисним каналом та охороною. Більшу частину року граф мешкав та працював саме тут. Непомітно для всіх резиденція перетворилась на центр правління країною. Сюди приїжджали посли та усі впливові люди.

гаага бінненхоф

Заможні люди будували особняки поруч з графським маєтком, аби було де жити, поки знаходились у справах у Гаазі. Так з’явились затишні алеї з шикарними будинками. Саме тут вирувало аристократичне життя з офіційними заходами та балами. Тут виникали непорозуміння та безглузді ситуації серед послів. Тут хизувались один перед одним своїми статками та можливостями, а вночі вчиняли бійки.

Екскурсія Гаага

Саме у Гаазі з’явився перший готель 5* у Нідерландах, який вже понад 140 років приймає гостей. Стіни будівлі приховують багато таємниць. Деякі з них так і залишаться без відповідей, а от на інші відповіді є. Наприклад, куди вів підземний прохід з готелю?

Скандали та сварки в королівській родині та в елітному колі часто закінчувались зведенням рахунків, помстою впродовж десятиліть та небажанням примиритись. Жага до збагачення була основною причиною цієї ворожнечі. Зведення рахунків нерідко доходило до вбивства або наклепу, аби знищити небажану людину. Навіть якщо мова йшла про дружину, сестру чи рідних дітей. Нерідко їх зачиняли у в’язниці, а потім страчували на площі. Ця найстаріша в’язниця країни збереглася до наших часів.

екскурсія гаага

Зберігся і монастир, розташований у самому центрі міста та продовжує функціонувати й сьогодні. Його монахи варять фантастичне пиво за аутентичними рецептами. Це пиво вважається найкращим у Гаазі, а може й у всій країні. Їх пиво – гарний подарунок для друзів та близьких.

мауріцхейс

Місто має безліч таємниць і відкриває їх тільки найдопитливішим. Обережно! Ці історії закохають вас у місто і вам захочеться дізнатись ще більше.


Вартість: 
- за групу від 1 до 6 людей € 120, 
- за групу від 7 до 10 людей € 150, 
- за групу від 11 до 15 людей € 180.
Більша кількість людей у групі за домовленістю.
Тривалість екскурсії - 2-2,5 години. За цей час ми проходимо приблизно 4 км у зручному для вас темпі.
У вартість не входить сплата їжі та напоїв